Han te Hennepe vertelt over zijn passie

tn_han-2EIBERGEN – Op 6-jarige leeftijd liep hij al met een camera rond. Han: “Ik weet nog goed dat ik hem (een Agfa) gekocht heb bij fotograaf van Houten. Overal maakte ik foto’s, vooral de natuur sprak mij aan.” Tientallen jaren later is Han te Hennepe uitgegroeid tot gediplomeerd professioneel vakfotograaf. Na meerdere opleidingen (onder andere de fotovakschool) ging Han in mei 2011 van start met zijn eigen bedrijf, Han te Hennepe Fotografie. Nu – ruim een jaar later – hebben een groot diversiteit aan klanten van zakelijk tot particulier Han te Hennepe gevonden.

”Ik heb nog helemaal geen reclame gemaakt, de meeste opdracht komen via mond tot mond reclame binnen.” De gediplomeerde fotograaf doet alles zelf, het maken van de foto’s, bewerken, afdrukken en het opmaken en printen van een (trouw)album of een ander soort afdruk. “Dit zorgt ervoor dat ik zeer flexibel kan werken en dat het custom-made producten zijn. Je kunt het haast ambachtelijk noemen”, zegt hij trots. De wens van de klant staat bij Han te Hennepe Fotografie voorop.

Tijdens de opleiding aan de Fotovakschool heeft Han een specialisatie ontwikkeld: Huwelijk- en portretfotografie. Maar dit is niet de basis van de fotograaf. Hij richt zich ook op bedrijfsreportages en maakt ook rouwreportage’s.

”Het is voor mij altijd een uitdaging om er iets moois van te maken. Elke keer moet het mooier en beter. Wat mijn kracht is? Mensen fotograferen zoals ze zijn, het liefst pure fotografie.” Details zijn voor Han ook heel belangrijk. De Eibergse fotograaf zet zich af en toe ook vrijwillig in, onder andere voor stichting Opkikker en het openluchttheater in Eibergen.

“Het werk voor de stichting Opkikker is heel bijzonder. Het zijn zieke kinderen die samen met eventueel broertjes en zusjes en ouders een dag mogen beleven waarin ze even alle ellende mogen en kunnen vergeten en die ik fotografeer zodat ze na deze dag nog een herinnering overhouden in de vorm van een aantal foto’s.” Naast digitaal is Han ook verliefd op analoog. ”Ik vind het proces geweldig hoe een foto tot stand komt. Het is een bijzondere manier van fotograferen die ik koester.”

Han wil binnenkort een donkere kamer maken waar bij zelf de rolletjes kan ontwikkelen en afdrukken. Volgens de fotograaf is dit uniek in de regio. De meeste doka’s zijn verdwenen na de komst van de digitale camera’s. ”Ik noem het analoog fotograferen therapeutisch fotograferen”, lacht Han. Op dit moment gaat Han de fotoacademie volgen. ”Het is een HBO-opleiding waar je je eigen stijl nog meer kunt ontwikkelen.”

Binnenkort gaat Han te Hennepe Fotografie ook workshops verzorgen. De eerste workshop wordt een basiscursus waar mensen de eerste kneepjes van het vak kunnen leren.

Meer informatie op de website www.hantehennepe.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven