Leerzame imkerdag bij de Lebbenbrugge

BORCULO – Op 15 juli werkt De Lebbenbrugge in Borculo mee aan de Nationale Imkerijdag. Ter gelegenheid daarvan houdt de Imkervereniging Berkelland hier een presentatie. 2012 is het jaar van de bij. De bijen hebben het moeilijk en daaraan moet nodig wat worden gedaan. ”Bij De Lebbenbrugge proberen we daarop in te spelen door onze bijenstal te bevolken en op het terrein rondom het museum wat meer bij-vriendelijk in te richten, zoals dat vroeger bij boerenerven ook het geval was. Aanplant van kruiden en bloeiende bomen en heester is daarvan een onderdeel”, zegt Ben Tragter.

Ook zijn er diverse activiteiten als werken met textiel. Er wordt op een ouderwetse manier in met houtgestookte pot gewassen, op de bleek gebleekt en op rekken gedroogd. Geweven doeken worden op een traditionele, kunstzinnige wijze opgerold om ze als sierraad in het kabinet te kunnen showen.

Verder is er nog het hele seizoen de thematentoonstelling Van Sint Gallus tot Sint Jaopik, waarin de geschiedenis van de graanteelt en -verwerking in woord en beeld is gebracht. Hiervan is ook een DVD te koop. De Lebbenbrugge is dagelijks van 11 tot 17.00 uur geopend.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven