‘Op de blokfluit spelen is niet meer stoer’

dsc05567EIBERGEN – Bij muziekvereniging Euphonia gaan ze met de tijd mee. Blokfluitles wordt er niet meer gegeven tijdens de muzieklessen. Het houten instrument maakt plaats voor de clarineo. Volgens voorzitter Peter Floors is dit instrument in opmars. ”De lessen zijn nog vrij uniek in de regio.” Enkele dagen terug werd het eerste examen afgenomen. De eerste lichting – Rinkje den Boer, Silke Meersma, Marit Scholten en Merle te Lintelo – ging met een diploma naar huis. De clarineo lijkt op een klarinet maar is veel lichter (van kunststof) en gemakkelijker te bespelen.

Euphonia heeft docente Rieke Wissink – die normaal les geeft op de muziekschool in Hengelo – bereid gevonden om de lessen voor de Eibergse muziekverengingen op te zetten. ”De lessen zijn heel laagdrempelig, beginners hoeven geen contributie te betalen en krijgen het instrument in bruikleen. De eerste leerlingen waren heel enthousiast. Ze hebben zelfs stiekem meegedaan aan het voorjaarsconcert.”

Wissink heeft een eigen leerplan ontwikkeld voor het nieuwe instrument. “De clarineo is echt voor beginnende muzikanten”, zegt Wissink. Op dit moment zijn er bij Euphonia nog plekken vrij om clarineo-les te volgen. Voor meer informatie mail Arnold Kion: [email protected]. ”We gaan tijdens het scholenproject en de open dag dit instrument ook lanceren”, aldus Peter Floors.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2905]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven