Oud-wethouder eerste klant van Zonzaak

tn_dsc06105EIBERGEN – Het zonnepanelen-bedrijf Zonzaak.nl – opgericht door ondernemers Martin Koopman en  Iwan Kreft – heeft maandag 9 juli de eerste zonnepanelen geplaatst. Oud-wethouder Albert Bos uit Eibergen was de gelukkige. Op het dak van zijn schuur en woning aan de Reuvekamp werden tweeëntwintig zonnepanelen geplaatst. “Ik was al een tijdje van plan om zonnepanelen aan te schaffen. Tijdens wat speurwerk op internet kwam ik een artikel over Zonzaak.nl tegen. Na een gesprek met Martin Koopman heb ik besloten om met hem zaken te doen. Lekker lokaal,  en niet te vergeten een vertrouwd gezicht.”

Bos: ”Waarom ik zonnepanelen op het dak leg? Het is allereerst milieuvriendelijk, we moeten zuinig zijn op onze fossiele brandstoffen. Onze nakomelingen moeten ook de beschikking hebben over deze brandstoffen. De koningin deed ooit en mooie uitspraak: ”We hebben de aarde niet gekregen van onze ouders, maar te leen voor onze kinderen.”

Martin Koopman laat weten dat Zonzaak.nl nu al een groot succes is. ”We hebben veel aanvragen binnengekregen. We zitten nu al op 550 panelen, het overvalt ons gewoon!” Koopman was maandag met vier medewerkers de zonnepanelen aan het plaatsen bij Bos. “Ze kunnen nu mooi even kijken hoe het in de praktijk werkt.” Donderdag hebben we een grote klus in Borculo.” Koopman gaat binnenkort een vrachtwagen aanschaffen om alle materialen te vervoeren.

Politieke partijen volgen Zonzaak.nl op de voet. Raadslid Hans Pelle (PvdA) is bezig met een initiatief om ook de burgers met wat minder geld de kans te geven om zonnepanelen aan te schaffen. Waarschijnlijk komt er een apart subsidiepotje voor deze mensen. Meer info op www.zonzaak.nl.

Eerdere bericht: Zonnepanelen: Nieuw bedrijf in Eibergen

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2899]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven