Ouderendag in Neede trekt veel bekijks!

tn_dsc04921NEEDE – “Het lijken wel een stel kleine kinderen”, grapt Hans Hanning die samen met Gerty Meijer en Rinus de Jongh de ouderendag in Neede heeft opgezet. Na de toespraak ‘stormden’ de ouderen richting de oldtimers om een mooi plekje te bemachtigen voor de rondrit door Neede (zie video). “Alle deelnemers werden aan het begin van de route verrast door de eigenaar van cafetaria Smul-Grill. Iedereen kreeg een gratis ijsje in de Oudestraat. Geweldig dat ondernemers dit doen”, aldus Hanning. De ouderendag trok ruim driehonderd deelnemers.

Veel Berkellanders stelden zondag hun ‘oudje’ beschikbaar om de ouderen te vermaken. Hielke Dijkstra – voorzitter van de OVN – trok ook zijn stoute schoenen aan de haalde zijn oldtimer uit de schuur. ”Dit is een T-Ford uit het jaar 1913, waarschijnlijk is dit de oudste oldtimer op de ouderendag.” Hans Hanning: Je ziet dat de ouderen genieten van deze dag. We keken vanmorgen even op toen er om 9.00 uur al een taxi stopten bij de koepel. De eerste gasten waren er al vroeg bij”, lacht de Eibergenaar.

Naast de oldtimerrit was er op het koepelterrein veel vermaak. Oude tractoren, kunstenaars, en live muziek. Hanning: “In alle grote kernen hebben we nu een ouderendag georganiseerd. Waar we volgend jaar naartoe gaan is nu nog onbekend. We hebben wel gehoord dat Beltrum interesse heeft. Het Mariaplein is dan een mooie plek om dit evenement te organiseren.”

Needse ondernemers hebben geld in middelen beschikbaar gesteld tijdens de ouderendag.”Zonder deze sponsoren kunnen we deze dag niet organiseren.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2866]

Foto’s Wim Stevenhagen:
[nggallery id=2877]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven