Postbode redt drie verwaarloosde kittens

RUURLO – Woensdag 18 juli heeft een chauffeur van PostNL drie verwaarloosde kittens aan de Otterweg tussen Ruurlo en Borculo gevonden. De dieren waren langs de weg gedumpt. Twee beestjes waren meer dood dan levend en één werd er met behulp van de ingeschakelde mensen van de dierenambulance gevangen. De chauffeur zag één van de diertjes langs de weg zitten en stopte, bij nader kijken lagen er nog twee in de struiken, waarop de dierenarts werd gebeld voor advies.

Met behulp van een groot schepnet werd de laatste kitten gevangen en konden de beestjes mee voor onderzoek. ”Elke dag rijden wij hier en dat is het geluk van deze kittens geweest tenminste, als ze het overleven. De persoon die zoiets doet zal zelf wel een slechte jeugd hebben gehad of heeft gewoon een zieke geest”, aldus het commentaar van de diervriendelijke PostNL chauffeur.

Bij navraag hoe de kruimels het ‘s avonds maakten bleek dat er twee beestjes zodanig verzwakt waren dat zij ingeslapen diende te worden, de derde kitten is tijdelijk bij een pleeggezin ondergebracht. Wanneer het diertje sterker en iets groter is komt het weer naar het asiel terug waar het dan op een liefdevol gezin wacht.

[nggallery id=2927]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven