Reactie Tonni Wormgoor over zijn vertrek

EIBERGEN – Wormgoor: ”Vanaf 2006 heb ik mij sterk gemaakt voor één Berkellandse VVV omdat dit voor alle partijen op toeristisch en recreatief gebied het beste was en is. Door diverse omstandigheden (beëindiging subsidie gemeente, onzekere ontwikkelingen in de Achterhoek, andere marktomstandigheden op toeristisch en recreatief gebied) heeft het bestuur besloten de VVV Berkelland op te heffen.”

”In december 2011 hebben wij in het bestuur aandacht gegeven aan het feit dat ik het niet verstandig vond om aan de transformatie van de VVV Berkelland na 31 december 2012 leiding te geven. Bestuur heeft mij toen overtuigd verder te gaan. Sinds die tijd heb ik nog met overtuiging ondersteuning gegeven aan het opzetten van een toeristisch informatiepunt in elke kern. Wel vanuit de gedachte dat deze informatiepunten zouden kunnen putten uit een organisatie die Berkelland-breed opgezet zou moeten worden.”

”Voor deze Berkelland-brede ondersteuning heb ik mij bij de gemeente Berkelland hard gemaakt. De Berkellandbrede organisatie lijkt er niet te komen en de voortgang van toeristische informatiepunten in elke kern is buiten de invloedsfeer van de VVV Berkelland komen te liggen. Daarom neem ik met eerdergenoemd besluit afstand van de huidige ontwikkelingen. Ik heb altijd uitgedragen en ben nog steeds van mening dat het hebben van lokale informatiepunten zonder terug te kunnen vallen op een Berkellandse organisatie slecht is voor de samenhang en de promotie van toerisme en recreatie in Berkelland.”

”De loop van de dingen hebben mij dit doen besluiten. Er is dan ook geen reden om met de vinger naar anderen te wijzen.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven