Rijdende ijsboer keert na vele jaren terug

dsc06628EIBERGEN – Vroeger kwam je ze regelmatig tegen in de wijk: de ijsboeren met hun ventwagen. De luide bel was vaak al genoeg om mensen te lokken. Het ‘beroep’ is in Berkelland al jaren uitgestorven maar daar komt sinds woensdag verandering in. Han Wuestman gaat het oude beroep weer oppakken. De ijsmaker uit Eibergen heeft een mobiele ventwagen gekocht waarmee hij door de straten gaat rijden. ”Ik heb dit zelf niet bedacht, de inwoners kwamen met het idee”, aldus Wuestman.

Volgens Wuestman is er veel behoefde aan een rijdende ijsboer. ”Alleen op Twitter kreeg ik al tientallen vragen over dit onderwerp. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ga nu de mensen opzoeken.” De nieuwe ijskar ziet er prachtig uit en valt van een afstand meteen op. “We zijn nog bezig met de belletering, volgende week staat ons logo ook op de kar.” Woensdagavond gaat Wuestman voor de eerste keer op pad met zijn ijskar. Neede kan voor het eerst gebruik maken van de service. ”Ik heb gehoord dat Omroep Gelderland opnames gaat maken bij de koepel. Ik ga daar een tijdje staan en rij daarna door de Needse straten.”

Via Twitter kunnen mensen de ijsboer een berichtje sturen. Zeg het maar de ijsmaker rijdt overal naartoe. ”Ik bezoek niet alleen straten en wijken ook tijdens evenementen gaan we ijs verkopen. Denk aan de avondvierdaagse, kermis, zomerfeesten een familie BBQ of bijvoorbeeld een buurtfeest. Tevens rijden we naar de Hambroekplas.” Mensen die willen weten waar de ijsboer uithangt moet zijn Twitter-pagina volgen.

Wuestman bestaat bijna 45 jaar. Het ijspunt is te vinden aan de Grotestraat. Dit is voor het eerst dat de Eibergse ondernemer de straat op gaat. Nog meer nieuws: In oktober gaat Wuestman verbouwen. De verkoopruimte – het luik – wordt groter.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2939]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven