Trekzakkenfestival in hartje van Borculo

BORCULO – Op zaterdag 4 augustus organiseert stichting voor Cultuur, Sport en Spel het 6e trekzakkenfestival in het centrum van Borculo, dit jaar van 13.00 tot circa 17.00 uur. Er hebben zich al weer vele harmonica- en accordeonspelers aangemeld. Verwacht wordt dat zich nog diverse vrije spelers spontaan zullen melden.

Zij kunnen zich vanaf 11.00 uur inschrijven bij café De Gracht, Muraltplein 1 te Borculo. Aan de inschrijving zijn geen kosten verbonden. Diverse harmonica(trekzakken)groepen en vele individuele harmonicaspelers zullen op verschillende locaties aan het Muraltplein en rond om de N.H kerk in Borculo optreden. Er zal niet van locatie worden gewisseld. Dat is voor de spelers plezieriger.

Om 16.30 uur zal aan de Berkel, voor of naast café De Gracht een ‘grande finale’ plaatsvinden met zoveel mogelijk harmonicaspelers. Ter aanvulling zullen ook dit jaar diverse kramen worden ingericht met oude ambachten en streekeigen producten. Ook zal folkloristische dansgroep De Diekhookse Klumpkes optredens verzorgen, op muziek van een accordeon natuurlijk.

Het 6e trekzakken festival wordt mede mogelijk gemaakt door Schuurman Schoenen, de Gezamenlijke Horeca Borculo, de Streekproducten Groothandel en de Rabobank Graafschap Noord.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven