Veel publiek tijdens Zomer in Gelderland

tn_dsc06713NEEDE – Ruim 700 mensen hebben woensdag de live-uitzending van Omroep Gelderland bijgewoond (Zomer in Gelderland). De opkomst was boven verwachting. De hele dag heeft een team – Hans Niessink, Jos Stapelbroek, Gerd Jansen, Hubert Lammersen, Karin Kamphuis, Hilde Keperien, Martijn Kettering, Joke Holkers en Henny Hodeweegs zich letterlijk en figuurlijk in het zweet gewerkt. Het thema voor de dag was de Ark van Noach.

Een werd een groot schip gebouwd dat gebruikt werd als decor. Verschillende ondernemers hebben hun steentje bijgedragen. Loonbedrijf Olminkhof zorgde bijvoorbeeld voor een vracht zand (zie video). Tijdens de uitzending moest brandweer Neede in actie komen. De spuitgasten maakten ‘echte’ golven. Molenaar Bertus Pasman werd in het zonnetje gezet door het team. Hij kreeg door Marcel Stroet het zonnetje opgespeld voor zijn jaren lange inzet.

Zomer in Gelderland startte woensdag bij Danielles Country House. De prijswinnaars -Wilma en Herman Meijer – van gisteren werden om half acht door verslaggeefster Vera Eisink gewekt. Daarna kregen ze een heerlijk ontbijt. ”Vooral het slapen in de bedstee en het knus ingerichte huisje werd door de prijswinnaars bijzonder gewaardeerd”, laat Danielle Langenkamp weten.

Ook het Sinterklaasmuseum kreeg bezoek van de omroep. Het team van Neede heeft alle opdracht vervuld en gaat dus met 1000,00 naar huis. De vlearmoesband mocht de uitzending afsluiten.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2940]

Start Zomer in Gelderland:
[nggallery id=2941]

Foto’s Wim Stevenhagen:
[nggallery id=2947]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven