Vliegtuig maakt ‘noodlanding’ in weiland

tn_dsc06366EIBERGEN – Automoblisten die woensdagmiddag over de Borculoseweg reden keken vreemd op toen ze een vliegtuig in een weiland zagen liggen. De piloot (Floris Meinster uit Haarlem) moest een ‘noodlanding’ maken omdat er te weinig thermiek in de lucht zat. De jongen uit Haarlem was bezig met een wedstrijd. “We zijn vanmorgen met dertig piloten begonnen in Malden, de finish was gepland in de buurt van Oldenzaal. Maar die plaats heb ik niet gehaald.” De jongen raakte niet gewond tijdens de landing.

”Ik noem dit geen noodlanding, maar een buitengewone landing of een voorzorgslanding”, zegt de piloot. Het zweefvliegtuig was behoorlijk groot (15 meter breed). Tegen 16.00 uur kwam het vliegtuigje naar beneden. Veel mensen kwamen even een kijkje nemen. “Dit zie je niet iedere dag in Eibergen. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen”, roept een boer die op afstand naar het vliegtuigje staat te kijken.

De piloot uit Haarlem is lid van de Kennemer Zweefvlieg Club. De hele week zijn de piloten nog bezig met de wedstrijd. Deelnemers uit heel Nederland doen aan de vlucht mee.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2925]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven