Waterspektakel in Ruurlo is goed gepland

spuiten-goedRUURLO – Brandweer Ruurlo kreeg maandagmiddag de opmerking – ”Wat hebben jullie dit evenement goed gepland” – regelmatig te horen. Een aantal dagen terug kwam het nog met bakken uit de lucht en was het kil en grauw buiten. Afgelopen maandag (23 juli) was het een schitterende dag met een temperatuur boven de vijfentwintig graden. Dit weerbeeld zorgde voor mega veel bezoekers tijdens de brandweermiddag. Honderden kinderen zochten samen met hun ouders verkoeling bij de brandweer. Het was ongekend druk.

Om 14.00 uur was het dringen geblazen in de brandweer kazerne. De kids werden per brandweerauto vervoerd naar de weide (Branderveenweg) waar het waterspektakel de hele middag plaatsvond. Op het grasveld werden allerlei waterspelletjes gehouden (zie foto’s en video). De familie Dijkman stelt dit stuk grond al vijfentwintig jaar ter beschikking voor de brandweermiddag. “Iemand moet dit doen”, lacht Dijkman – die op een afstandje staat te genieten.

Voor de brandweer-vrijwilligers was de brandweermiddag tevens een oefening. ”Mensen denken dat we hier voor de lol staan. Maar dat is echt niet het geval. We hebben tijdens deze middag het materiaal weer in de handen. Denk bijvoorbeeld aan het opbouwen van de waterpomp en de rij-uren die we maken. Voor deze dag schrijven we ook geen uren. Het kost de gemeente alleen een klein beetje brandstof” zegt brandweerman Harry Lowik.

Op maandag 6 augustus wordt er opnieuw een brandweermiddag gehouden. Dan starten de brandweerauto’s vanaf het Kerkplein. Het waterspektakel is te vinden bij Pannenkoekboerderij De Heikamp.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2934]

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven