Zwarte Cross: Haarloërs winnen 1e prijs!

314094_3986335508337_1155466581_nHAARLO – Hoeveel procent van de bezoekers uit de gemeente Berkelland komt is niet precies bekend. Wel is duidelijk dat vele Berkellanders hebben genoten van de Zwarte Cross. Op Twitter en Facebook verschenen honderden foto’s en reacties. Voor een vriendengroep uit Haarlo kon de zondag echt niet meer stuk. Ze wonnen tijdens de cross (specialklasse) de eerste prijs. Ze bouwden de Python na – een achtbaan in de Efteling. Het treintje had een bijzondere ‘vulling’: Sinterklaas en zijn zwarte pieten.

Maanden zijn de heren uit Haarlo bezig geweest met het ’treintje’. Onder andere Peter Eppink, Robert Hasselo, Gerald te Hoonte, Arno Nijhuis, Ivo Maatman, en Stefan Argon gingen met de Python de baan op. In totaal deden er eenenveertig deelnemers mee aan de specialklasse. De jongs uit Haarlo hadden volgens de jury de mooiste ‘wagen’. Tijdens het eerste rondje – op zaterdag – werd de Python vernield (zie video).

Het achterste bakje ging bijna op zijn kant. “Het ging allemaal net goed.” De heren moesten daarom zondag twee bakjes afkoppelen. In totaal was de vriendengroep met achttien personen vertrokken naar de Zwarte Cross.

[nggallery id=2933]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven