APOTHEEK IS BEKOGELD MET STENEN!

tn_dsc07336NEEDE – Vrijdagavond 3 augustus heeft een vandaal (of vandalen) een grote ravage aangericht in Neede. Bij de apotheek aan de Buizerdstraat werden zeven ruiten vernield en ingegooid met stenen (zie foto’s en video). De eigenaar reageerde geschokt toen hij de puinhoop zag. “Ik heb veel meegemaakt, inbraken en diefstalen. Maar dit is echt niet te bevatten. Het lijkt wel of iemand een hekel aan mij heeft.” Waarschijnlijk is dit niet het verhaal want ook bij het oude gemeentehuis zijn grote ramen vernield.

De schade bij het Raedhuys is ook enorm. Daar zijn ook meerdere grote ruiten bekogeld met stenen. De politie kreeg rond 22.30 een melding binnen over de vernielingen. Meteen werden de straten afgezocht naar de dader(s) maar tot heden is hij nog niet aangehouden. Een ooggetuige – die zijn hond aan het uitlaten was – zag iemand flink op de ramen bonken bij de apotheek. Naast de vele ruiten is bij Fysiotherapie Neede een reclamebord vernield.

De politie roept getuigen op zich te melden, ook mensen die meer weten kunnen contacten met de politie via 0900-8844. Politie Berkelland start de aankomende dagen een onderzoek.

Glaszetter Hondelink is uren bezig geweest met het vervangen van de kapotte ruiten.

Update zaterdag 4 augustus 01:30 uur:
Wijkagent Michiel Herbrink laat weten dat er één verdachte is aangehouden. Volgens bronnen zijn er in het dorp nog meer vernielingen geleegd. Tips mail NUB via het volgende adres: [email protected].

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2961]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven