Bloemencorso Rekken staat voor de deur

REKKEN – Op 22 em 23 augustus zal in Rekken weer het traditionele bloemencorso rondtrekken. Twaalf grote praalwagens en een groot aantal kinderwagens zullen het buitengebied van Rekken opfleuren met hun kleurrijke dahliacreaties. De wagens hebben vaak als thema de actualiteit en daarom is dit corso zo uniek. De kwaliteit en actualiteit is doorslaggevend, boven de grote van de wagens en de jury zal in hun oordeel deze punten meenemen evenals de presentatie in de optocht. In totaal worden ongeveer 1,2 miljoen dahlia’s verwerkt.

”De optocht begint op 22 augustus om 14.00 uur in het dorp en dan trekken we het buitengebied in richting Zuid-Rekken. Omstreeks 16.00 zijn we bij café Kerkemeijer waar men de wagens ook nog kan bewonderen Om 16.00 uur zal op het feestterrein  een rodeostier zijn waar men hun behendigheid kan meten. Tevens is er discomuziek en zijn de kermisattracties  geopend”. aldus voorzitter Bos.

”Donderdag 23 augustus beginnen we al om 9.00 uur met ons mooie corso en we brengen een bezoek aan Forensisch Psychiatrisch Centrum kliniek Oldenkotte daarna trekken we  de grens over bij Oldenkotte (Duitsland). Hier ontmoeten de beide colleges van burgemeester en wethouders van gemeente Vreden en Berkelland elkaar. Daarna gaan weer richting Rekken waar de prijzen bekend zullen worden gemaakt door de jury.”

De voorzitter van de Vereniging Rekkens Volksfeest zal een toespraak houden en tevens zal de vrijwilliger van Rekken (2012) bekend gemaakt worden. In de loop van de middag zullen er volksspelen worden georganiseerd en tevens is er dan het spannende vogelschieten voor de leden en inwoners van Rekken en de dames zullen hun krachten meten met het vogelgooien. Avonds is er dansen met de muziekband Q5.

”Omdat we met de optocht door het buitengebied trekken kan men de wagens ruimtelijk veel beter aanschouwen  dit geeft een heel ander kijk op de wagens. Dit alles is zonder intree. Tijdens het rondtrekken van het corso kan men een informatieboekje kopen. Het programma geeft aan dat we op de vrijdagavond een slotfeest hebben. Het zal een vrolijke avond worden met “De Anseltaler Party Expres” en de bekende “DJ  Otto Wunderbar“ van de bekende oktober feesten in Duitsland. Dit garandeert een mooie gezellige avond voor de afsluiting van het 102 jaar Rekkens volksfeest.”

Een aantal vrijwilligers hebben een nieuwe entree gemaakt  voor  het feestterrein, dat voor een moderne uitstraling  gaat zorgen. De kermisattracties zullen alle dagen geopend zijn evenals de catering. Dat de exploitanten graag naar Rekken komen is af te leiden uit het feit dat de meeste exploitanten er al tientallen jaren komen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven