Hameland en MEE gaan samenwerken

NEEDE – Arbeidsontwikkelbedrijf Hameland en MEE Oost-Gelderland gaan intensief samenwerken. De directeuren van beide organisaties, H. Wullink en H.F. Kanneworff-Klinker ondertekenden hiervoor op woensdag 22 augustus een samenwerkingsconvenant. Doel van de samenwerking is andere, efficiënte en effectieve werkwijzen in te zetten om de ontwikkelmogelijkheden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ten volle te benutten.

Het afgelopen jaar hebben beiden organisaties al een aantal projecten samen opgepakt. Onder andere het leren gebruiken van openbaar vervoer om op de werkplek te komen. Naar aanleiding van de verhuizing van de werkplaats van Hameland in Neede naar Lichtenvoorde, leerden meerdere medewerkers van Hameland onder begeleiding van een MEE-consulent om zelfstandig naar de nieuwe werkplek te komen. Een vaardigheid die zij natuurlijk ook in hun privé situatie kunnen gebruiken om mee te kunnen doen aan de samenleving.

Ook zijn kennis en kunde van beide organisaties gebundeld om medewerkers te helpen grip te krijgen op hun dagelijks leven. Door te leren om te gaan met veranderingen in de maatschappij, ondermeer voortvloeiend uit een andere kijk op werk en de diverse transities vanuit de AWBZ naar de gemeenten. Hameland en MEE zetten zich beide in voor de maatschappelijke participatie van mensen met een beperking.

Hameland door het bieden van werkplekken en arbeidsontwikkeling. MEE door ondersteuning van mensen op de gebieden wonen en samenleven, leren en werken, opvoeding en ontwikkeling en regelgeving en geldzaken.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven