Hoogwerker in actie om gevaarlijke boom

tn_dsc08061BORCULO – Brandweerkorpsen uit Borculo en Zutphen zijn vrijdagmorgen vanaf 06.30 uur een tijdje druk geweest met een gevaarlijke boom op de Ruurloseweg (N315). Ter hoogte van buitencentrum Kerkemeijer was een flinke tak uit een boom gebroken. De spuitgasten uit Borculo deden een poging om de restanten van de tak – die nog gevaarlijk over de weg hing – weg te zagen. Dit lukte niet met een normale ladder. Daarom werd de hoogwerker van post Zutphen opgepiept om de dikke tak op een veilige manier te verwijderen.

Politie Berkelland (waaronder de wijkagent van Borculo, Eric Knol) kwam ter plaatse om de weg even af te sluiten (minstens tien minuten). De ‘zaagman’ van brandweer Borculo ging in het bakje naar boven om tak weg te zagen (zie foto’s). De tak werd in stukken gezaagd en langs de weg gelegd. Een bestuurder van een auto zag de tak naar beneden komen en belde 112.

Een buurtbewoonster bracht de brandweermannen en de politie een vers kopje koffie. Dat waardeerden de spuitgasten enorm op de vroege morgen. De wegbeheerder moet de ‘rommel’ langs de weg opruimen.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3015]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven