Jan Ribbers nog één keer over de Berkel

tn_dsc07946BORCULO – Het was maandagmorgen rond 11.30 uur voor vele familieleden en andere vrienden van Jan Ribbers een indrukwekkend afscheid. Stichting Berkelzomp heeft op verzoek van de familie, Jan (die afgelopen maandag overleed), als eerbetoon nog één keer per Jappe over de Berkel vervoerd. Bij het gemeentehuis werd de kist in de boot getild. Jan maakte daarna zijn laatste tocht over de Berkel. Veel mensen – die Jan een laatste groet wilden brengen – kregen kippenvel van het bijzondere afscheid. “Dit heeft Jan verdiend”, zegt een vrouw langs de kant.

De bijzondere vaart werd bijgewoond door honderden mensen. Tijdens de tocht was het muisstil. Op de steiger ter hoogte van de watermolen werd de kist uit de boot getild door de schippers. Daarna werd Jan per auto vervoerd naar Kerkemeijer waar maandagmiddag een afscheidsdienst zal plaatsvinden. Van 12.30 tot 13.15 uur konden mensen afscheid nemen en de familie condoleren. Na de dienst werd Ribbers – in besloten kring – begraven op de begraafplaats De Sprakelberg in Geesteren.

Ook deze plechtigheid gebeurde op een bijzondere manier. Jan werd op een platte-wagen (kleedwagen) vanaf sloopbedrijf Snuverink vervoerd naar de begraafplaats.

Eerdere bericht: Bekende Jan Ribbers vandaag overleden

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3003]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven