Nieuw: Runningtherapie in regio gestart

EIBERGEN – Hardlopen als medicijn is aan een opmars in Nederland  bezig. Zo ook in de Achterhoek. De Runningtherapeuten Lian Acda uit Eibergen en Christian Reinders uit Groenlo hebben hun krachten gebundeld en zijn Runningtherapie Achterhoek begonnen. Je lichaam inzetten ten behoeve van je geest om je psychische conditie te verbeteren is hun doel. Door de regelmatige lichamelijke inspanning gaan deelnemers zich lichamelijk en geestelijk beter voelen, nemen spanningen af en zijn ze beter bestand tegen de dingen die in het dagelijks leven op hen afkomen.

De cursus Runningtherapie duurt twaalf weken en er wordt  twee keer per week onder begeleiding (hard)gelopen, in de loopgroep of individueel. Het hardlopen wordt geleidelijk opgebouwd tot een rustige en ontspannen duurloop van een kwartier tot een half uur. Één en ander is afhankelijk van de conditie bij aanvang van de Runningtherapie. Aan de training kan iedereen deelnemen ongeacht het basisniveau en conditie.

Voor mensen die moeite hebben om op eigen kracht in beweging te komen omdat ze bijvoorbeeld last hebben van depressiviteit, burn-out of andere stressgerelateerde klachten, kan Runningtherapie een uitkomst bieden. Op hun website www.runningtherapieachterhoek.nl beschrijven zij welke effecten runningtherapie op deelnemers hebben.

Wilt u meer weten, kom dan naar één van de voorlichtingsavonden op: Maandag 27 augustus om 19.30 uur in Eibergen, Wulsloo, Kerkstraat 41. Woensdag 29 augustus om 19.30 uur in Winterswijk, Runvision, Misterstaat 79. Vrijdag 31 augustus om 19.30 uur in Lichtenvoorde, Tupperware, Mercatorstaat 8.

Of neem contact op met Runningtherapie Achterhoek: Christian Reinders: 06-51113531 of Lian Acda: 06-22012408. De groepscursus Runningtherapie start in de week van 17 september.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven