Ondernemers klaar voor ‘Running Show’

EIBERGEN – Zeventien culinaire en creatieve ondernemers uit Eibergen gaan binnenkort een uniek evenement organiseren. Onder de naam Running Show worden op zondag 9 september bezoekers in de watten gelegd. Op drie locaties worden activiteiten ontplooid. “Mensen maken per bus een reisje door Eibergen. Je kunt het beschouwen als een dagje uit inclusief eten en drinken”, legt Marieke Altena uit. De Eibergse vindt het bijzondere dat er zoveel ondernemers meedoen aan de show. “Dat zegt wat over de samenwerking, je moet elkaar ook wat gunnen.”

Er zijn verschillende thema’s bedacht, lifestyle (bij autobedrijf Berenpas), avontuur en nostalgie (labyrint en bij de loods van Penterman), en diner en show-time (bij de Klok). Alwine de Raad laat zien hoe je prachtige groot glas in lood ramen kunt maken (iedereen mag helpen), bakker Rudy Schreuder bakt ambachtelijk brood, fotograaf Han te Hennepe neemt iedereen mee in zijn eigen gevormde leidraad: ‘de cirkel van het leven’, Sandra Oevering en Fysio Eibergen doen aan voet en hand verwennerij. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden.

Altena: ”Op elke locatie worden mensen vermaakt, verwend, onthaald en verrast. Neem bijvoorbeeld het labyrint aan de Mallumse Molenweg daar maken mensen een ontdekkingsreis met veel geuren en smaken. Johan van de groentewinkel en Claudia Krooshof maken heerlijke creaties van vers fruit en zuivel. Maar ook het verse brood en de wijntjes van Fokke Gert Slijterij zorgen ervoor dat de zintuigen worden geprikkeld.”

Bij autobedrijf Berenpas gaat het meer om de glitter en glamour, blinkende auto’s, visagie en haarmode door DA en Flair, en Janet Timmerije gaat zelfs een auto pimpen. De dag wordt afgesloten met een heerlijk diner gemaakt door de koks van de Klok. Marie laat tijdens de avond – doormiddel van een modeshow – de trends van 2012/2013 zien. “Dit is allemaal nog maar een tipje van de sluier. Mensen moeten het echt beleven”, aldus Marieke.

De Running Show begint om 15.00 uur (eindtijd ongeveer 22.00 uur). Kaarten zijn te koop bij Marie* aan de J.W. Hagemanstraat. Voor meer informatie bel 0545-473352.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven