”Pianomaniakken” bij festival Barticamp

EIBERGEN – Op 8 en 9 september is het weer zover: rond de Mallemse watermolen bruist kunstfestival Barticamp. Waar bezoekers zich zwervend over het expositieterrein weer laten inspireren, ontroeren, verbazen en informeren. Door theater, dans, beeldende kunst en muziek. Pianomuziek, onder andere. Want voor het leeuwendeel van de muzikale omlijsting vroeg programmeur Eric Groeneveld dit jaar de Enschedese pianiste Martine Mussies.

Martine Mussies is een enthousiaste musicoloog en muzikante. Ze studeerde onder meer aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, de Schumann Akademie in Utrecht, de SBB in Gouda en universiteiten in Utrecht, Amsterdam, Sint-Petersburg, Stockholm, Praag en Bakoe. Momenteel werkt ze aan een PhD-onderzoek naar Meerminnen in Muziek. Daarnaast geeft ze pianoles aan autistische kinderen en treedt ze gemiddeld eens per week op met bevriende muzikanten. Op Barticamp zal ze onder meer samenspelen met jazz pianist Peter Wenk.

Peter en Martine kennen elkaar van een opname voor Radio6 en noemen zich op Facebook “de pianomaniakken”. Niet geheel onterecht, want beiden hebben inmiddels al een indrukwekkend muzikaal CV. Martine speelde piano solo op diverse concerten en festivals in binnen- en buitenland (November Music, Festival Oude Muziek, Gergiev Festival), maar ook kamermuziek, onder meer met het Storioni Trio Amsterdam, het Valerius Ensemble, het Escher Trio en Conjunto Ibérico.

Op Barticamp zal zij te horen zijn met repertoire van Scarlatti tot Schumann, zowel solo als met bevriende muzikanten, zoals de bekende violiste Zlata Brouwer (de Kvk ondernemer van het jaar). Ook Peter werkt veel met bekende namen, maar dan uit een ander genre: hij begeleidde onder meer Roberto Blanco en Marco Borsato. Hij speelde op jazz festivals in binnen- en buitenland en won met zijn formatie Agua y Lemon de 1e prijs op de Rhinetown Jazzcompetitie. Op Barticamp laat hij wat hij speelt vooral van het publiek afhangen.

Lekkere jazz muziek, nummers van de Beatles of songs van Frank Sinatra, mooie liedjes van Buena Vista Social Club… het maakt hem niet uit, hij speelt het allemaal zo uit zijn hoofd. Kortom: dit jaar pianomuziek met voor elk wat wils op Barticamp.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven