”Plukken, plukken en nog eens plukken!”

tn_dsc07675BELTRUM – Vrijwilligers van wagenbouwgroep Dorpsstraat waren maandag 13 augustus druk in de weer op het dahliaveld aan de Meenweg (zie foto’s en video). Duizenden bloemen (ongeveer 9000 stuks) werden stuk voor stuk met de hand geplukt. Tien plukkers moesten de verse bloemen verzamelen voor het corso in Varsseveld. Herman Hoitink: “We hebben voor het eerst dit stuk grond in gebruik, andere jaren was ons veld aan de Poeldersdijk te vinden. Dat was geen succes. Twee keer over stond het dahliaveld blank door stevige regenbuien.”

Hoitink is 76 jaar en niet uit het (dahlia)veld te slaan. Met een flink tempo plukt hij nog steeds de bloemen (zie video). De plukkers zijn tevreden over de aantallen bloemen. ”Hoe dat komt? Het is een nieuw stuk grond en dan doen de planten het altijd beter. Het zou ook te maken kunnen hebben met de varkensmest van Slütter”, zegt Hoitink met een lach op zijn gezicht.

Tijdens het plukken kwamen heel wat fietsers en andere passanten even een kijkje nemen. Lucy te Woerd: “Het veld ligt op een prachtige plek, langs het kerkenpad en naast rustpunt Tokke Wekke. Het is een mooi gezicht al die verschillende kleuren bloemen.” De eigenaren van Tokke Wekke – de familie Slütter – zijn van plan om wat info op te hangen over het corso in Beltrum.

De hele week zijn de plukkers op het veld te vinden, ze moeten plukken voor St. Jansklooter, Groenlo en Rekken. Volgens bloemen-opa Hoitink zijn er dit jaar genoeg dahlia’s.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2982]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven