Plus neemt SSK-keurmerk in ontvangst

tn_foto-1EIBERGEN – Burgemeester Hein Bloemen en Harrie ten Have (voorzitter van bracheorganisatie het Vakcentrum) hebben maandagmorgen aan de eigenaren van de Plus in Eibergen het SSK-keurmerk (Super Supermarkt Keurmerken) uitgereikt. Mark en Annie Koenders krijgen het keurmerk omdat ze als zelfstandige supermarktondernemers innovatief en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zelfstandige ondernemers zijn van oudsher al zeer maatschappelijk betrokken in hun directe wijk of dorp.

Daarnaast zijn zij vaak de voorlopers op het gebied van duurzame maatregelen zoals bijvoorbeeld afvalinzameling. Het doel van het keurmerk is het stimuleren van duurzaam ondernemerschap in de volle breedte. Daarnaast biedt het de zelfstandige supermarktondernemer ook een communicatie platform waar voorlichting en concrete praktijkvoorbeelden over duurzaam ondernemen met de klant en de buurt kunnen worden gedeeld.

Met de hulp van het keurmerk willen de zelfstandig supermarkt ondernemers ook een essentiële bijdrage leveren aan de verduurzaming van de Nederlandse supermarktbranche. De brancheorganisatie Vakcentrum TNO toetsen de bedrijven op onder andere de volgende punten: lokale betrokkenheid, personeelsbeleid, training, opleidingen en uitstraling.

Volgens Ten Have zijn de ondernemers die het keurmerk verdienen veel te bescheiden. “Ze staan niet op het dak te schreeuwen.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3028]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven