Baldadigheid: Extra toezicht op de kermis

NEEDE – Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag meerdere kermiswagens toegetakeld op het kermisterrein in Neede. Bij een wagen van exploitant Haisch is een stuk zeil stuk getrokken. Daarnaast is er een wagen bekrast en zijn er deuken getrapt in enkele voertuigen. ”De jeugd moest eens weten wat het allemaal kost en wat de vernielingen met ons doet. In de kermiswereld is dit geen reclame. De jeugd maakt het zelf kapot, straks wil hier geen exploitant meer komen.” Haisch heeft aangifte gedaan bij de politie in Berkelland.

Maar er zijn niet alleen vernielingen aangericht. Ook zijn er bierflessen stuk gegooid op het terrein. De SEN heeft contact gehad met Haisch – die dit jaar voor het eerst de kermis organiseert omdat Henk Hondelink na 25 jaar gestopt is met de organisatie van de kermis – en neemt de klachten serieus.

“We gaan extra toezicht inzetten. Elke avond en nacht zijn er beveiligers te vinden op het kermisterrein. Tot acht uur ’s morgens zijn ze aanwezig. We moeten het probleem ook niet groter maken dan het is”, zegt een woordvoeder van de SEN.

Wijkagent Michiel Herbrink is ook op de hoogte van de vernielingen. Mensen die wat gezien hebben kunnen bellen met 0900-8844.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven