Wie doet er mee aan de Kooweide Run?

NEEDE – Het is een trimloop voor jong en oud, langzaam of snel, maakt niet uit. Voor de initiatiefnemers van de Kooweide Run in Neede staat loopplezier voorop. Vanuit die gedachte is de trimloop ontstaan. Woensdag 5 september verzamelen de hardlopers zich weer bij het clubgebouw  “de Kooweide”  van de Needse IJsclub aan de Waterleidingdijk. Het wordt de vierde keer, dat de Kooweide run wordt gehouden.

De eerste clinics van Martin ten Kate zeven jaar geleden in het FBK stadion waren de aanzet tot een trimclubje binnen de Needse IJsclub. De meeste van die deelnemers maken nog steeds deel uit van de trimgroep, die onder leiding staat van Gerrit Heinen en daaruit is ook de Kooweide Run ontstaan. Binnen de trimgroep is Johan Meenink met 72 jaar de oudste loper. De jongste binnen de trimgroep is een twintiger. Het gezelschap bestaat nu uit een kleine twintig personen, mannen en vrouwen en dat mogen er best meer worden. Er zijn ongetwijfeld personen die graag met ons mee willen lopen , maar de drempel moeilijk kunnen nemen.

”Toen we met de groep naar de clinics van Marti ten Kate gingen, zaten daar ook deelnemers bij die nog nooit een kilometer hadden hardgelopen. Dat maakt allemaal niets uit. We bouwen het heel langzaam op en binnen een half jaar ben je in staat een loop over 5 kilometer te volbrengen.”

Nanny Wisseborn beheert het secretariaat van de Needse IJsclub en zij is uiteraard ook lid van de trimgroep en samen met de heren Johan Meenink, Gerrit Heinen en Jan Kornegoor zorgen zij samen met een groep vrijwilligers, dat ook deze Kooweide Run weer goed georganiseerd wordt. Het plezier staat voorop en dat is ook de intentie bij deze Kooweide Run. Iedereen mag meedoen en iedereen ontvangt een attentie.

Deelnemers kunnen zich woensdag 5 september vanaf 18.00 uur inschrijven bij het clubgebouw “de Kooweide”. De jeugd t/m 15 jaar start om 18.45 uur voor hun loop rondom de ijsbaan en het voormalige zwembad. Zij hebben de keuze uit 1 ronde (900 meter) of 2 rondes ( 1800 meter). Om 19.15 uur starten de senioren voor hun loop over 6 km (2 ronden) door het naast gelegen natuurgebied.

De inschrijfkosten bedragen voor de jeugd t/m 15 jaar € 1.50 en vanaf 16 jaar en ouder € 3.00. Voor meer informatie raadpleeg www.needseijsclub.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven