Bijzondere vangst uit de Hofmaat-vijver!

tn_284215_365502306859139_1062837924_nNEEDE – Kjeld Kleine (14) is het gesprek van de dag in Neede. De jonge visser kreeg donderdag heel wat reacties nadat hij eerder – woensdagavond 26 september – een joekel van een steur uit de Hofmaatvijver haalde. Samen met zijn vriendje was hij rond 19.00 uur op zijn gemak aan het vissen rondom de Hofmaatvijver (aan de Merelstraat). Opeens zat er een grote vis aan de haak. Beide vissers dachten eerst dat het om een snoek ging, maar toen de vis boven water kwam was snel duidelijk dat er een steur aan de haak zat.

Dit exemplaar had een lengte van een meter (zie foto). Het is vrij uniek dat iemand een steur vangt in de Hofmaatvijver. Volgens lokale vissers is dit nog nooit voorgekomen. De vader van Kjeld is trots op zijn zoon. “Het is toch fantastisch dat een 14-jarige een grote diamantsteur vangt. Normaal vangen ze kleine voorntjes. Hij is beretrots! Veel mensen hebben het nieuws al gehoord.”

De vis is door Kjeld weer netjes uitgezet. Maar hoe komt zo’n grote steur in de Hofmaatvijver terecht? Bronnen bevestigen dat er meer steuren in de vijver zwemmen.

Foto’s familie Kleine:
[nggallery id=3104]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven