Festunique in Beltrum slaat zeer goed aan

brand-goedBELTRUM – Slaat het concept Festunique wel of niet aan? Met die vraag liep de organisatie van de bloemencorso in Beltrum de laatste dagen rond. Die zorgen waren niet nodig want de eerste editie was een daverend succes. Duizenden mensen kwamen naar Beltrum om het spektakel te bewonderen. Vanaf 12.00 uur was er al veel publiek op straat te vinden. “We krijgen vanaf het begin al veel complimenten van bezoekers. Ze vergelijken het zelfs met de Achterhoek Spektakeltoer”, zegt Edwin Bleumink met een big smile. “Het begin is er, volgend jaar gaan we het nog meer uitbouwen.”

Rondom het Mariaplein en in de Voslaan waren verschillende theater- en muziekgroepen bezig om het volk te vermaken. “Je ziet dat mensen naar de verschillende optredens lopen. Ze genieten volop, dat zie je aan de gezichten. Wachten op de bloemencorso wordt nu veel leuker!” Just Another Boyband? uit België was één van de groepen die aanwezig was tijdens Festunique (zie foto’s en video). Dolf Moed trok de aandacht van de kinderen met zijn bijzondere theaterfiets (zie video). De act Jezus – Miracle Lab – werd ook druk bezocht.

Het hoogtepunt van de dag was toch wel het bloemencorso. De wagenbouwgroepen hadden zich weer flink uitgesloofd. Dat was ook goed te zien aan de wagens. Maandagmorgen wordt de winnaar bekend gemaakt in de feesttent. De wagenbouwgroepen De Vikings en de Slinge vieren tijdens Festunique een klein feestje. De Vikings bestaan 25 jaar en de Slinge 40 jaar.

”Het mooie weer heeft dit festival ook tot een succes gemaakt. We zijn heel trots op de mensen die dit hebben opgezet. En dat in een kleine kern van Berkelland. Wie had dat gedacht.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3035]

Foto’s Henk Klein Hazebroek:
[nggallery id=3039]

Foto’s Wim Stevenhagen:
[nggallery id=3043]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven