Bokkepoot-bierfest binnenkort in Neede!

bierfeest-goedNEEDE – Clemens Olminkhof, Joop Rust, Jan Willem Holtmaat en Jan van Dijk gaan binnenkort Neede op de kaart zetten. Op 13 oktober organiseren de mannen Das Bokkepoot Bierfest in de Spilbroekhal. “Clemens en zijn kameraden halen bijna ieder jaar bekende bands en groepen naar Neede. In de meeste gevallen werden de optredens gehouden bij het Haantje. We merken nu dat de ruimte te klein is voor dit evenement. Daarom hebben we gekozen voor de sporthal”, aldus van Dijk. Manager Joyce van Eyck vindt het plan geweldig en ontvangt het nieuwe evenement met open armen.

“We gaan samen met Joyce dit bierfest organiseren, vorig jaar was er ook een oktoberfest in de hal. Dit jaar kunnen we elkaar mooi versterken met de ervaringen die we hebben.” De organisatie heeft een bekende artiest weten te strikken voor Das Bokkepoot Bierfest. Niemand minder dan Dennie Christiaan komt naar Neede. “Het is lang geleden dat Christiaan in ons dorp is geweest. Ik denk dat hij ruim twaalf jaar terug voor het laatst op een podium heeft gestaan”, zegt Holtmaat.

Maar niet alleen Dennie Christiaan gaat het publiek vermaken, de Palemiger Spatzen en het Edelweiss Kapelle komen ook naar het bierfest. Van Dijk: “Hoe we op de naam Das Bokkepoot bierfest zijn gekomen? Bokkepoot is een illegale zender uit deze regio. Clemens heeft dit jaren terug met kameraden opgericht. Daar komt de naam dus vandaan.” Diverse verenigingen uit de regio helpen met de opbouw en zijn aanwezig tijdens het feest. De korfbalverenging uit Borculo legt bijvoorbeeld de vloer in de sporthal. De Needse carnavalsverenging verzorgt de catering. Joop Rust: “Ze krijgen hier een kleine vergoeding voor om de kas te spekken.”

Overal is aan gedacht, lange tafels net als in Duitsland, braadworsten, bierpullen en Duitse muziek. “Het zou mooi zijn als mensen verkleed komen in Oktoberfest-stijl. We gaan na afloop de origineelst verklede man of vrouw verrassen met een cadeau van Electro World uit Neede”, laat Olminkhof weten.

Samantha Warren is door de organisatie uitgeroepen tot Miss-Bokkepoot (zie foto). “Ze is de hele avond aanwezig, samen met Joop Rust gaat ze het bierfest begeleiden. Je kunt het vergelijken met de jamkoningin”, lacht één van de mannen. Kaarten voor Das Bokkepoot Bierfest zijn te verkrijgen bij café de Ruif, Vally’s, D’n Rooi’n Vos, Rona, Olminkhof en Electro World Neede (voorverkoop 15,00 aan de kassa 17,50 euro).

“We hopen dat de hal helemaal gevuld is.” Het bierfest begint om 20.30 uur. Voor meer informatie volg de Bokkepoot-pagina op Facebook.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven