Brandweer laat gehandicapte kids stralen

tn_dsc09346BELTRUM – Gehandicapte kinderen kregen zondag 16 september de dag van hun leven op zorgboerderij KuMuFit. Marjan Klein Gebbink organiseerde samen met haar team een verwendag voor kinderen met een beperking. Speciaal voor deze dag rukte de brandweer uit om de kids te verrassen. Ze mochten allemaal de brandweerauto van binnen bewonderen en kregen tekst en uitleg over het vak. Hoe vonden de kinderen dit? Een foto zegt meer dan duizend woorden! (zie hierboven) Als ’toetje’ maakte de brandweermannen een rondrit met de kinderen.

Twee spuitgasten van post Groenlo wilden wel wat tijd vrijmaken voor de jeugd. Ruim achttien vrijwilligers en begeleid(st)ers werden ingezet om de gezellige dag te organiseren op landgoed ’t hulsevoort aan de Bruggertweg in Beltrum. Klein Gebbink: “Het is prachtig om te zien hoe enthousiast mensen zijn. Afgelopen dagen is een heel team druk geweest om de snoezelruimte in te richten. Veel kinderen hebben genoten van de sterrenhemel.” Marjan wilde altijd al een speciale dag voor gehandicapte kinderen organiseren. Nu komt haar droom dus uit. Naast de brandweer was ook zanger Leo van de Luijt aanwezig (zie video). Hij liet de kinderen ook stralen met zijn liedjes.

Ook werden er andere spelletjes opgezet en waren vrijwilligers verkleed. Marjan wil via deze weg iedereen bedanken die meegewerkt heeft aan de fijne dag. “Ook de ondernemers die spullen gesponsord hebben mogen we niet vergeten, bijvoorbeeld de Plus in Eibergen, slagerij Boenders, bakker Stroet, boekenhandel Gellekink, Hema Eibergen en de Zuivelhoeve.”

Op 7 oktober is er opnieuw een verwendag voor gehandicapte kinderen, dan mogen kinderen van 12 tot 21 jaar een bezoekje brengen aan de zorgboerderij. Opgeven kan via www.kumufit.nl. Kids uit de hele regio zijn welkom.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3073]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven