Club van Bart Stoverink wint jeugdcorso

BELTRUM – De corsoclub bestaande uit Bart Stoverink, Jop Schilderinck, Siem Stortelder, Rens Schilderinck en Bas Klein Breteler hebben het jeugdcorso van Festunique gewonnen. Hun creatie ‘Nozemollie smerig lekker’ kreeg de meeste punten van de vakjury. Het publiek oordeelde in de optocht totaal anders dan de juryleden. Zij gaven de meeste stemmen aan de Lelijke Eend van Gijs Schilderinck, Gijs Berentsen, Teun Schilderinck en Loek te Woerd.

De tweede publieksprijs was voor De Vissenclub van Wiep Maarse, Dide en Jikke Huinink. Derde in de ogen van het publiek was de creatie FC Six van Thijmen Huinink, Jasper te Boome, Pim Hendriksen, Bram Roelvink, Stijn Berentsen en Berentsen. In de ogen van de jury was de tweede prijs voor de creatie Twente Kids van Liroy Klein Gunnewiek en Willem Heutinck. De jury zette publieksprijswinnaar Lelijke Eend op plek drie. Het jeugdcorso trok voorafgaand aan de grote wagens door Beltrum. De kwaliteit van de jeugdige bouwers verraste ook dit jaar weer de jury, het publiek en zeker ook de ervaren wagenbouwers.

Doel van het jeugdcorso is jongeren vertrouwd te maken met de corsowagenbouw en zo de toekomst van het wagenbouwen in Beltrum veilig te stellen. De prijzen werden maandag uitgereikt in de tent. Uitslagen Jeugdcorso Festunique: 1. Nozemollie smerig lekker – Bart Stoverink, Jop Schilderinck, Siem Stortelder, Rens Schilderinck en Bas Klein Breteler 2. Twente Kids – Liroy Klein Gunnewiek en Willem Heutinck 3. Lelijke eend – Gijs Schilderinck, Gijs Berentsen, Teun Schilderinck en Loek te Woerd.

Uitslagen publieksprijs Jeugdcorso Festunique: 1. Lelijke eend – Gijs Schilderinck, Gijs Berentsen, Teun Schilderinck en Loek te Woerd 2. De Vissenclub – Wiep Maarse, Dide en Jikke Huinink 3. FC Six – Thijmen Huinink, Jasper te Boome, Pim Hendriksen, Bram Roelvink, Stijn en Youri Berentsen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven