Cycling marathon voor Serious Request

BORCULO – Drie Borculoërs – Daniel Radstake, Gerwin Ditzel, en Frans van Bon – organiseren op zondag 25 november een Indoor Cycling Marathon voor het goede doel in sporthal ’t Timpke. De geldinzamelingsactie wordt opgezet voor 3FM Serious Request (glazen huis). Speciaal voor deze dag is er een nieuwe stichting opgericht: Berkelland steunt Serious Request. De gemeente Berkelland juicht dit initiatief toe en fietst waarschijnlijk ook mee. “De burgemeester komt de dag openen en daar zijn we trots op”, aldus voorzitter Daniel Radstake.

In totaal kunnen er vijftig teams zich opgegeven voor deze marathon. Radstake: “We hebben nu al elf groepen op papier staan. Nog lang niet genoeg om de actie te laten slagen. We hopen daarom ook dat meer mensen zich opgeven.” Naast de inzamelingsactie is er van alles te doen in de sporthal. Het Rode Kruis is aanwezig en geeft uitleg over het goede doel, er komt een dj, springkussen, sinterklaas en de pieten zijn aanwezig, en er is een Serious Request-markt waar ondernemers producten promoten en verkopen.

“Het moet gewoon een gezellige dag worden voor iedereen”, zegt Daniel. Voor een fiets moet een bedrag van 180,00 euro ingelegd worden. “Het mooiste is dat bedrijven hun medewerkers laten fietsen. Naast het goede doel is het dan meteen een mooie promotie voor het bedrijf.” De sportscholen Bodycheck uit Borculo en TotalFit (Ruurlo) helpen ook mee tijdens de actie en stellen sportinstructeurs beschikbaar.

De sporthal mag gratis gebruikt worden voor Indoor Cycling Marathon. “Het meeste hebben we voor elkaar gekregen met sponsoring. Alleen de website hebben we zelf betaald. Dit zijn de enige kosten”, aldus Radstake.

Voor informatie en opgave kijk op www.berkellandsteunt.nl. De stichting hoopt ruim 9000,00 euro in te zamelen. De Serious Request-actie is tot heden de grootste in Berkelland.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven