De Vikings heeft de mooiste corsowagen!

tn_dsc08950BELTRUM – Wagenbouwgroep De Vikings heeft dit jaar flinke promotie gemaakt tijdens de bloemencorso in Beltrum (Festunique). De groep werd maandagmorgen uitgeroepen tot winnaar van de corso. Martin Bouwmeester – oude rot in het vak – geeft aan dat De Vikings in 2006 voor het laatst een eerste prijs hebben behaald. “We hebben flink aan de weg getimmerd. Wat ons geheim is? De techniek op de wagen – De Witte Olifant – was dit jaar overweldigend.” De Vikings vieren dit jaar driedubbel feest. Ze ontvingen ook de publieksprijs en bestaan precies veertig jaar.

De tweede prijs ging naar Lintvelde met de wagen Hoogvliegers. Wielderink werd beloond met de derde prijs (wagen vliegen) Hans Ribbers heeft voor de prijsuitreiking te kennen gegeven dat hij stopt als jurylid. Bennie te Veluwe bedankte de inwoner voor zijn inzet. Burgemeester Hein Bloemen mocht ’s morgens het volksfeest openen. De burgervader deed zelfs mee aan de volksspelen. “Hij heeft per fiets meegedaan aan het ringsteken”, zegt Bennie te Veluwe.

Hein Bloemen vond het fantastisch dat Beltrum iets nieuws heeft gevonden. Hij vergelijkt het festijn met de parades in de grote steden, dat is een groot cultureel feest. ”Ik ben er regelmatig geweest en dacht potverdorie dat moeten we in de Achterhoek ook doen. Jullie zijn er in geslaagd dit stukje cultuur naar Beltrum te halen.”

Grappig: Aan het einde van het officiële gedeelte deed Bennie te Veluwe de mededeling dat de pinautomaat bij de Rabobank leeg is. Volgens Bennie wordt de automaat pas woensdag aangevuld. “We hebben gebeld met de bank”, lacht Bennie.

(later meer/video)

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3041]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven