Feesttent staat een dag eerder op de plek

tn_dsc09097BORCULO – De bouwploeg – die verantwoordelijk is voor de opbouw van de grote feestent op de Veemarkt – is dit jaar een dag eerder begonnen. Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen (organisatie septemberfeest) kreeg van de gemeente Berkelland toestemming om maandag al te starten met de opbouw. “Andere jaren konden we pas maandagavond of dinsdagmorgen beginnen omdat de parkeerplaats zo lang mogelijk vrij moest blijven voor automobilisten. We hebben de tijd hard nodig en zijn daarom ook blij met het besluit van de gemeente”, vertelt Willie Elschot.

Het bestuur heeft al eerder bij de gemeente aan de bel getrokken maar kreeg toen geen groen licht. “Ik snap het ook wel ondernemers willen graag dat de parkeerplaats vrij blijft voor het winkelend publiek.” De feesttent is dit jaar groter dan vorig jaar. “Om precies te zijn vijf meter. Het is niet veel maar toch de moeite waard om even te vertellen.”

Elschot is blij met de nieuwe inrichting van de Veemarkt. “De grote lantaarn die midden op het plein stond is gelukkig verdwenen. We kunnen nu alles veel mooier neerzetten.  We hebben maar één opmerking richting de gemeente. De watervoorziening is een huis tuin en keuken ding. We kunnen het systeem niet gebruiken voor onze toiletten. Er zit te weinig druk op de leiding. Daarom hebben we een standpijp gehuurd. Vitens heeft hem aangesloten. We hebben nu meer druk.”

Volgens de medewerker van Vitens is de bestaande watervoorziening gelijk met die op het koepelterrein in Neede. ”Daarom gaan wel ook even een kijkje nemen op het SEN-terrein.” Veertien vrijwilligers waren maandag tot in de late uurtjes in de weer om het terrein gereed te maken voor het septemberfeest. ”We zijn deze mensen heel dankbaar, zonder hen hadden we dit nooit voor elkaar gekregen”, zegt Elschot.

Willie laat trots weten dat de kermis op de parkeerplaats van Friesland Campina groter is dan ooit. ”Er komen maar liefst achttien attracties.” De parkeerplaats is dit jaar uitgebreid vandaar dat de kermis groter is geworden. Donderdagavond wordt het septemberfeest officieel geopend.

Het hele programma is te bewonderen op de site www.oranje-borculo.nl.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3050]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven