Geschiedenis ‘De Hoonte’ in uniek boek

Haarlo HamelandHAARLO/NEEDE – Zaterdagmiddag en -avond (22 september) kwam er na 52 jaar een einde aan personeelsverenging De Hoonte. De verenging van de Hameland uit Neede stopt omdat er een nieuwe personeelsverenging is opgericht voor de centrale sociale werkvoorziening in Lichtenvoorde. Tijdens het afscheidsfeest werd er een uniek boek gepresenteerd waarin de geschiedenis van De Hoonte is vastgelegd. In het boek zitten voornamelijk foto’s over de vele activiteiten van de verenging die in het jaar 1960 is opgericht.

Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Bennie te Veluwe (oud directeur van Hameland Neede). Bennie was volgens de aanwezigen de laatste ‘echte’ directeur van de werkvoorziening in Neede. Te Veluwe heeft veel betekend voor de personeelsverenging en daarom het eerste boek in ontvangst genomen. Henry Wullink (huidige directeur) kreeg het tweede boek aangeboden. Henry werkt sinds 1 september 2010 als algemeen directeur bij Hameland.

Hierna werden de boeken aangeboden aan Jos Spieker, Bennie ten Brinke, Michel Gerritsen en het overige bestuur. Binnenkort kan iedereen die belangstelling heeft het boek kopen voor een bedrag van 10,00 euro.

De Hoonte heeft een rijke historie aan activiteiten: Vissen, tafeltennis, volleybal en voetbal. Leuke en lekkere activiteiten: diverse bingo’s, sinterklaasfeest, kerstfeest en de diverse feestavonden van de afdelingen of de personeelsvereniging. ’s Avonds werd het afscheidsfeest afgesloten met een optreden van showband Millennium.

Het boek is te verkrijgen/te bestellen bij: Gert Abbink 06 35110047,  Dick Nijland 06 35110055 en André van Velden 06 35110046.

Foto’s Wim Stevenhagen:
[nggallery id=3091]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven