Herfstfair: Jebbink al vroeg met de kerst!

tn_dsc09705RUURLO – Pompoenen, violen, heide, bolchrysanten en herfstboeketten dat zijn de producten die bloemisten in de herfsttijd zoveel mogelijk willen promoten. Maar Groot Jebbink uit Ruurlo ruilde deze artikelen zaterdag en zondag – tijdens de herfstfair – in voor kerstspullen. Bijna zijn hele stand was in kerststemming. De bloemist wilde de aanwezigen al vroeg laten genieten van de nieuwe trends. De meeste bezoekers konden er wel om lachen. “Moet je dat zien er staan al kerstbomen opgetuigd. En dat op de herfstfair in september”, lacht een bezoeker.

“We hebben al flink wat kerstspullen verkocht. Vooral de versieren van hout vielen in de smaak. Na de fair gaan we onze zaak ook helemaal in kerstsfeer brengen”, aldus Jebbink. De fair rondom het kasteel en de Orangerie werd druk bezocht. Vermaak en aanbod was er voldoende. Medewerkers van Brandhof Bijzonder Brood uit Dwingeloo lokte de mensen naar hun stand met de geur van versgebakken brood. Met een grote mobiele bakoven werden de broden op locatie gebakken (zie video).

Misheck en Shadreck Huni (uit Zimbabwe) verkochten handgemaakte kunstwerkjes (zie foto). Nynke Dolphijn en Henrike Lobbes van Hampshire Hotel Avenarius – die de fair organiseren – zijn tevreden over het evenement. Ze kijken nu alweer uit naar de lentefair.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3108]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven