Korps krijgt vreemd object niet uit Berkel

brwreddingEIBERGEN – Brandweer Eibergen is woensdagmiddag – op verzoek van de politie – een tijdje druk geweest bij de Berkel. Ter hoogte van de spoorbrug lag een vreemd object in het water. Brandweermensen, bestaande uit specialisten van het oppervlaktereddingsteam, probeerden met een takel (die vijf ton aan kan) het object uit het water te trekken. Na meerdere pogingen is dit niet gelukt. Het voorwerp was te zwaar om aan de kant te krijgen. Het is nog steeds een raadsel om wat voor object het gaat.  Postcommandant Martijn Boeijink: “Of het een kluis is?, ik denk het niet. Wij vermoeden dat het een groot stuk beton is dat afkomstig is van het bouwterrein.”

Maar helemaal zeker weten doet Boeijink het natuurlijk niet. Waarschijnlijk gaat de brandweer donderdag opnieuw een poging wagen om het voorwerp uit het water te vissen. Ze komen dan met sterker materieel naar de spoorbrug. De politie kreeg dinsdagnacht een melding dat er een scooter in het water lag. Het voertuig werd dezelfde nacht nog geborgen.

Tijdens deze klus zagen agenten een touw uit het water steken. Politie Berkelland heeft meteen geprobeerd het object – dat aan het touw vast zat – naar boven te halen maar dat lukte niet. De politie vond het een vreemde situatie en belde de brandweer voor ondersteuning. De brandweer kwam rond 14.30 uur ter plaatse.

Foto’s brandweer Eibergen:
[nggallery id=3053]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven