Monumentale beuk is foetsie na noodkap

dscn1546EIBERGEN – Hij bepaald al meer dan een eeuw lang het straatbeeld in de Koningin Julianastraat, de groene beuk staat op de monumentale bomenlijst van de gemeente Berkelland, zijn leeftijd: tussen de 180 en 200 jaar oud. Maar dit is na vandaag allemaal geschiedenis. De boom was ernstig ziek en daarom is er dinsdagmorgen – vanwege gevaar – een noodkap uitgevoerd  (zie video). De meeste buurtbewoners kwamen even naar buiten om afscheid te nemen van de ‘oude reus’. Enkele omwonenden kregen een boomschijfje als aandenken.

De boom met een omtrek van vijf meter stond in de tuin van de familie Simmelink (tussen huisnummer 31 en 33). Ook zij vonden het erg jammer dat de boom werd gekapt. De boom is met behulp van een hoogwerker en een kraan stukje voor stukje uitgekleed (zie video). Normaal geeft de gemeente Berkelland bijna nooit een kapvergunning af voor een monumentale boom.

Woordvoerster Henny Roos: ”Er is een onderzoekje gedaan door Henk Slootjes. De boom is dood en er is een noodkapvergunning aangevraagd en verleend. Omdat er nu al spontaan takken uitvielen is vanwege gevaar vandaag al gekapt.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven