Nieuwe praktijk voor natuurgeneeskunde

GELSELAAR – Karin de Haan uit Gelselaar heeft deze week haar nieuwe natuurgeneespraktijk ‘Rozenhaege’ geopend. Na zeventien jaar zelfstandig adviseur op het gebied van functiewaardering in de gezondheidszorg vond ze het een mooie uitdaging om haar eigen praktijk te starten. Voordat deze droom uitkwam moest De Haan eerst een gedegen opleiding volgen. Zes jaar lang is de inwoonster uit Gelselaar aan de studie geweest aan de Complementary Alternative Medicine, onderdeel van de particuliere hogeschool Saxion Next en liep ze stage.

De opleiding die ze volgde – paramedische deeltijd hbo-opleiding in de traditionele Europese natuurgeneeskunde/fytotherapie – heeft De Haan succesvol afgerond. De Haan biedt een breed pakket: ze analyseert je voedingspatroon, kijkt naar wat het lichaam nodig heeft, welke voeding bij de persoon en de klachten past en geeft daarna advies over mogelijke leefstijl- en voedingsverbeteringen. ”De kracht van mijn werkwijze is dat ik de tijd neem voor mensen, het eerste gesprek duurt zeker 1,5 uur.”

Er wordt tijdens zo’n gesprek gevraagd naar de gezondheid, doorgemaakte ziekten, medicijngebruik, voedingspatroon, en leefwijze. “Van belang is om te kijken waardoor de klachten zijn ontstaan. Waardoor de klachten verergeren of verbeteren, of er factoren zijn die de klachten in stand houden.” Op basis van deze informatie wordt er een behandelingsplan opgesteld. De behandeling kan bestaan uit de inzet van fytotherapie (kruiden).

Dit kan in de vorm van druppels, pillen, zalf of kruidenthee. ”Planten en kruiden bevatten inhoudsstoffen die ons kunnen helpen om gezond te blijven of onze gezondheid te verbeteren”, zegt Karin. “Wie niet gezond eet, loopt vroeg of laat de kans om ziek te worden.”

Naast de bovengenoemde behandelingen geeft Karin ook Bach-remedies en past ze de Dorn-methode toe. Mensen kunnen bij Rozenhaege terecht met diverse klachten: hoofdpijn, darmklachten, overgewicht, menstruatieklachten, overgangsproblemen, eczeem, spanningsklachten, oorpijn en gewichtsklachten. “Maar dit zijn nog maar een aantal klachten, op mijn site staan nog veel meer zaken.

De praktijk is te vinden aan de Diepenheimseweg 30 in Gelselaar (ingang praktijk aan de Pierinkdijk). U kunt gebruik maken van een kosteloos kennismakingsgesprek. Meer info op de site www.rozenhaege.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven