Nieuwe VVV verhuist naar de Grotestraat

EIBERGEN – De kogel is door de kerk: Eibergen krijgt per 1 januari een nieuw toeristisch informatiepunt (TIP). De EOV, de berkelschippers en de bestaande vrijwilligers van de VVV hebben de handen ineen geslagen en een nieuwe vereniging opgericht. Onder de werknaam – Vrienden van Eibergen – gaat deze club het toeristisch punt exploiteren. De bestaande VVV verdwijnt dan helemaal uit het straatbeeld. “We hebben er enorm veel zin in, op 10 september starten we met het inrichten en opknappen van het nieuwe pand in de Grotestraat”, laat woordvoerster Wies Bol weten.

Voor de vrijwilligers van de VVV is de plek – naast chocolatier Hans Hulshof – niet nieuw. “In het verleden heeft de VVV ook in dit pand gezeten. Ze gaan dus back to the roots”, grapt Wies. Bij het TIP gaat één beroepskracht werken (Anja Klaveren). Naast Anja komen er meerdere vrijwilligers in dienst. “We moeten zakelijk denken, particulieren en ondernemers kunnen lid worden van onze club. Op die manier kunnen we het concept draaiende houden. Ook gaan we dingen verkopen in het TIP.

Plaatselijke ondernemers hebben nu al aangegeven dat ze bepaalde middelen belangeloos gaan aanbieden. Het bestuur van de nieuwe verenging is bijna ingevuld. Drie van de vijf functies zijn bezet. Bol: “Aankomende week hebben we meerdere gespreken we hopen dan het volledige bestuur te kunnen presenteren aan de bevolking.”

Rob klein Goldenwijk – Raaklein – gaat de inrichting en de uitstraling van het pand verzorgen. “We gaan Eibergen weer op de kaart zetten”, sluit Wies Bol af.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven