Old school party voor kansarme kinderen

BELTRUM – Op zaterdagavond 6 oktober wordt bij Cafe Spilman in Beltrum een ‘Old school party’ georganiseerd door Marije Asschert in samenwerking met George Mokthar eigenaar van Cafe Spilman. Een deel van de opbrengst van de avond is bestemd voor kansarme kinderen in Kenia. Op 13 oktober reist Marije Asschert met drie medestudenten van de Iselinge Hogeschool in Doetinchem namens Stichting Edukans af naar Kenia.

Deze stichting zet zich in voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden. De groep pabostudenten waar Marije deel van uit maakt zal op onderwijsexpedite gaan naar het gebied Machakos, ongeveer 65 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Naïrobi. Marije zal onder andere vijf dagen lang een klas met wel 80 kinderen gaan lesgeven. De uitdaging is om met zo weinig mogelijk materialen toch zo kwalitatief mogelijk te onderwijzen. De grote vraag in de voorbereiding is dan ook, hoe breng je de lesstof over zonder dat je de beschikking hebt over boeken, computers of een digibord? Marije hoopt dit te ondervinden en haar ervaringen mee te nemen wanneer ze straks zelf voor de klas staat.

Tijdens de reis zal zij zich inzetten voor de projecten die worden gesteund door de Stichting Edukans. Dit zijn onder meer projecten voor kinderen zonder ouders, kinderen die gediscrimineerd worden en kinderen die erg ziek zijn. Kortom Keniaanse kinderen die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Voor de reis naar Kenia wordt de studenten gevraagd om naast de reis die ze zelf betalen, een sponsorbedrag á €1000,- in te leggen voor de stichting. Het eerste deel van het bedrag heeft Marije al bijeengebracht met een actie onder familie, vrienden en kennissen. Het laatste deel hoopt zij bijeen te brengen met een feest bij Cafe Spilman.

Er is gekozen voor een feest met het thema Old school. Het wordt een feest met muziek uit de jaren 80/90 dat wordt verzorgd door de Beltrumse Djaroel en Djaluca. En de dresscode zal ‘Old school’ zijn. Via social media en flyering promoot ze het feest, zodat op z’n minst half Beltrum die avond bij Spilman aanwezig zal zijn. Van de opbrengst zal een mooi bedrag toegevoegd worden aan het sponsorbedrag voor Stichting Edukans. Het geld dat op deze manier bijeengebracht wordt, wordt besteed aan o.a. hulpmiddelen in het kleuteronderwijs.

Voor bijvoorbeeld €50,- kan al een tafel en drie stoeltjes worden aangeschaft. Voor het dubbele kan er een rekenmethode gekocht worden waaruit 60 kinderen kunnen leren! Voor nu is het belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen naar het feest bij Spilman komen om de stichting te steunen maar er uiteraard ook met Marije een gezellige avond van te maken.

Marije heeft er het volste vertrouwen in dat, dat gaat lukken. Het feest begint om 20.30 bij Spilman in Beltrum.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven