Theater heeft recordjaar achter de rug

EIBERGEN – Met dank aan de weergoden heeft openluchttheater Eibergen een recordjaar achter de rug. Zo’n 13.300 bezoekers bezochten het amfitheater. Het oude record dateert uit 2010 en stond op 12.000. Het dancefestival Have A Nice Day was met 3.100 bezoekers uitverkocht. Nooit eerder trok een evenement van het openluchttheater zoveel bezoekers.

Voor het eerst kon er afgelopen winter geschaatst worden in het theater. Ruim 1.600 mensen, vooral veel kleine kinderen, maakten hier gebruik van. De wintergasten zijn ook meegenomen in de bezoekerstelling. Financieel heeft het theater eveneens prima gedraaid. ,,Ook hier met dank aan de weergoden. We hebben het nooit eerder zo goed getroffen”, meldt het bestuur. Een ander hoogtepunt was het concert van De Dijk, dat met 1.350 bezoekers op vijftig kaarten na was uitverkocht.

De 800 donateurs zorgen voor een stevig fundament. ,,Dat blijft ook de komende jaren hard nodig. Zit het weer een paar keer flink tegen, dan kan dat fors in de papieren lopen. Daarnaast is het noodzakelijk om ook de komende jaren te investeren in onderhoud en vernieuwing van onze accommodatie, want stilstand is achteruitgang.’’ De programmering 2013 is voor een flink deel al ingevuld. De jaarlijkse schooljaarafsluiting voor de Berkellandse basisscholen heeft plaats op 27 juni.

Achttien scholen hebben zich al aangemeld. Het bestuur is bijna rond met het contracteren van een ‘hele grote naam’, terwijl nog gekeken wordt naar een tweede grote act. ,,De ‘grote naam’ wordt echt iets bijzonders, we verwachten een uitverkocht huis.’’ Vanaf volgend seizoen krijgen de donateurs voorrang bij de voorverkoop als het om grote evenementen gaat.

Zij ontvangen een speciale nieuwsbrief met weblink naar een eenmalig online verkoopkanaal dat verder voor niemand zichtbaar is.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven