VVN Berkelland houdt weer fietscontrole

NEEDE – In oktober waarin het ’s morgens later licht is en ’s avonds eerder donker wordt, houdt Veilig Verkeer afdeling Berkelland, rayon Neede een fietscontrole. Dit keer doen de scholen de Marke, Dr. Ariens, Sint Jozef, De Hofmaat, Kardinaal Alfrinkschool, B. Tormijn en de Kisveld mee. Van deze scholen  worden de fietsen van groep 3 t/m 8 in week 40 (1 t/m 4 oktober) gecontroleerd.

Het doel van deze controle is om de kinderen ervan bewust te maken dat het rijden op een goede fiets de veiligheid vergroot. Ook wil Veilig Verkeer de staat van onderhoud waarin de fietsen zich bevinden, verhogen.

Om het aantal aangeboden fietsen te vergroten, werkt Veilig Verkeer samen met de plaatselijke fietsenmaker Cornelese. Zo kunnen de veiligheid en de staat van onderhoud waarin de fietsen zich bevinden worden verhoogd.

Bij de fietsenmaker draait alles om fietsen, maar ook om veiligheid. Daarom stelt de fietsenmaker dat alle kinderen veilig de weg op moeten met een minimaal goed werkende verlichting. Om dat te bereiken kunnen alle kinderen waarvan de verlichting tijdens de fietscontrole niet werkt gratis met de uitgereikte bon hun verlichting (excl. materiaalkosten) laten maken.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven