Barticamp: Needse wint de publieksprijs

EIBERGEN – De Barticamp publieksprijs 2012 is gewonnen door Hendrika ter Haar uit Neede. De prijs is een kunstwerk ‘Lepelsteeltjes’ van beeldend kunstenaar Bert Koerts uit Eibergen. Namens het bestuur van de Stichting Barticamp overhandigde Henk Atema de prijs.

De Publieksprijs van Kunst- en cultuurfestival Barticamp kent eigenlijk twee winnaars. De bezoekers kiezen uit de deelnemers aan het festival de beste kunstenaar. Die eer ging dit jaar naar Bert Koerts. Uit de bezoekers, die aan deze prijsvraag deelnemen, komt ook een winnaar naar voren. De publieksprijs-kunstenaar maakt voor hem of haar een uniek kunstwerk. Zo heeft de ‘medaille’ van de Barticamp-Publieksprijs ‘twee kanten’.

Het kunstwerk ‘lepelsteeltjes’ is gemaakt van eikenhout, ijzer en roestvrij staal. De werken maakt Bert Koerts (www.bertkoerts.nl) van materialen waar mensen afstand van hebben gedaan; meest sloopstaal, resthout en rvs-keukengerei. “Ik houd niet van verspilling. Als buitenmens, opgegroeid op de boerderij, maak ik graag beelden met figuren die zijn ontleend aan de natuur.”

Het kunst- en cultuurfestival Barticamp werd vorige maand gehouden rondom de Mallumse molen in Eibergen. Volgend jaar is er weer een Barticamp in het weekend van 14 en 15 september 2013.

[nggallery id=3169]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven