Berkellandse bloemschikkers in de prijzen

EIBERGEN – Het NK bloemschikken voor amateurs werd dit jaar voor de 49ste keer georganiseerd. Op 19 september is dit NKB wederom zeer succesvol verlopen voor Groei & Bloei afdeling Berkelland/Haaksbergen. Liefst vier deelnemers vielen in de prijzen. Het thema was “Cradle to Cradle”. Het was een veelzijdig thema waar je alle kanten mee op kan. Het thema: Cradle to Cradle is een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen.

De kern van het Cradle to Cradle principe ligt in het concept: afval is voedsel. De wedstrijd was opgedeeld in verschillende niveauklassen,  waarbij iedere klasse bloemen moesten verwerken die door de organisatie aangeleverd werden. Door de deskundige jury werd het niveau geroemd dat er diverse hoogstandjes geleverd zijn waarop vele professionals jaloers waren. Van de in totaal bijna 130 deelnemers, (waaronder slechts 5 mannen) deden 11 personen mee van de afdeling Berkelland/Haaksbergen en Omstreken.

Met een score van vier prijswinnaars was de deelname weer succesvol te noemen. Het lijkt een gewoonte te worden dat de afdeling Berkelland/Haaksbergen zo hoog scoort. Veelal wordt er hoog tegen de afdeling Berkelland opgekeken door de andere afdelingen. Dat zegt ook iets over de docenten.

prijswinnaars van Afdeling Berkelland/Haaksbergen zijn; Dika Koeslag uit Rekken behaalde in de hoogste klasse, de ere klasse, de 2de plaats. Ineke Addink uit Zwiep behaalde in deze klasse de 7de plaats. Uit deze ereklasse komt ook de Nederlands kampioen voort. Dus een plaats voor Dika, net onder de Nederlands kampioen, is zeker het vermelden waard.

Joke Klein Tiessink uit Barchem behaalde een derde plaats in de Select A klasse en Alexandra Roelink uit Neede behaalde een 10de plaats in deze klasse. Voor Joke en Alexandra betekent dit dat ze volgend jaar weer meedoet in de in de ereklasse. Het kampioenschap werd dit jaar gehouden in een prachtige ambiance van de Keukenhof in Lisse waar de bloemstukken op 20 en 21 oktober te bewonderen waren.

Tevens was er een bloembollenmarkt. Foto’s van dit kampioenschap zijn binnenkort te bewonderen op onze site: www.berkelland.groei.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven