Buurt opgelucht na reparatie van de N18

img_1187EIBERGEN – Al geruime tijd hadden de omwonenden van het kruispunt van de N18 met de Grotestraat en de Hondevoort ernstige geluidshinder van vooral vrachtwagens (en dat zijn er nogal wat op een dag) die over een enigszins weggezakt putdeksel reden. Iedere keer gaf dat een behoorlijke klap en de huizen stonden te trillen. De hoop op verbetering was gevestigd wanneer de N18 onderhanden zou worden genomen en, waar nodig, werd gerepareerd, iets wat enkele weken geleden ook gebeurde.  Maar, zoals u al kunt raden: er werd één klein stukje over het hoofd gezien: het betreffende putdeksel.

Rijkswaterstaat daarover benaderd beloofde men spoedig herstel. En op 8 oktober werd inderdaad het kruispunt afgezet, het wegdek plaatselijk verwijderd en een nieuwe laag asfalt aangebracht. Het zag er mooi strak uit en (tijd is geld) al spoedig werden de pionnen die het werkgebied afbakenden opgeruimd, mochten de verkeersregelaars naar huis en kreeg het verkeer weer vrije doorgang.

Helaas was het nieuwe asfalt nog niet uitgehard. De eerste de beste vrachtwagen die over het nieuwe stukje wegdek denderde duwde er al een fraaie kreukel in en de vele die volgden veranderden het in zeer korte tijd in een flinke kuil (met een putdeksel erin) die qua afmeting minstens vijfentwintig keer zo groot was als toen het probleem zich voor het eerst voordeed.

Zowel de mate van geluidsoverlast als die van de trilling paste zich aan aan de nieuwe afmeting van het wegdek en nam aanzienlijk toe. Buiten een gesprek voeren werd een uitdaging en de honderden aardbevingen per dag maakten een gezonde dag- en nachtrust haast onmogelijk. Rijkswaterstaat erkende dat de weg te snel was vrijgegeven en beloofde spoedig herstel.

Er gingen toch nog twee weken overheen voordat de fout hersteld werd. Maar op maandag 22 oktober werd binnen twee uur tijd de schade hersteld (zie foto’s). Dat is tenminste wat de omwonenden hopen.

Foto’s NUB:
[nggallery id=3157]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven