Grote verkeerscontrole levert flink wat op

tn_dsc09763EIBERGEN – Maandagmiddag en -avond heeft het verkeershandhavingsteam (VHT) een grote verkeerscontrole gehouden langs de N18 in Eibergen. De brandweerkazerne en het terrein eromheen werd tijdelijk omgetoverd tot controlepost. Voor de kazerne werden drie ‘straten’ ingericht waar de voertuigen stuk voor stuk werden gecontroleerd. Woordvoerder VHT: “Dit is een mooie plek om een controle uit te voeren. We hebben hier alle faciliteiten. Daarnaast staan we niet op de weg te controleren. Dit is een stuk veiliger voor de agenten en andere weggebruikers.”

Tijdens de controle – tussen 15.00 en 20.30 uur – werden zeventien agenten ingezet, waaronder vier motoragenten. Medewerkers van de RDW waren ook aanwezig om de technische staat van de voertuigen onder de loep te nemen. Gladde banden, defecte verlichting, remmen die niet goed werkten, aanhangers niet in de juiste staat, de mannen hadden de handen vol. Wat voor bekeuringen werden er uitgedeeld?

Onder andere: niet tonen rijbewijs (9), bellen achter het stuur (14), bestuurders zonder rijbewijs (2), gladde banden (12), niet dragen gordel (16), daarnaast moesten bijna alle bestuurders blazen. Één bestuurder had teveel gedronken en kreeg te maken met artikel 8.

Gelijk met de grote controle stond er ook een radar (flitser) ter hoogte van het Gemavo-gebouw. Precies 389 bestuurders werden op de bon geslingerd (van de 3700 passanten). De hoogste snelheid was 97 waar 50 is toegestaan.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3110]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven