‘Kabouters’ nemen twee rotondes over!

kabouters-goedRUURLO – Bas Eggink – eigenaar van Eggink Grond en Groen – schudt de hand van ondernemer Bert van Zijtveld van pannenkoekboerderij De Heikamp (zie foto). Samen hebben zij het initiatief genomen om twee rotondes in te gaan richten rondom Ruurlo. De rotondes zullen daarbij een thema krijgen van verschillende recreatieve trekpleisters die Ruurlo heeft. De rotonde aan de Vordenseweg-Zelhemseweg krijgt het thema Doolhof en Kabouterpad en de rotonde bij het kasteel krijgt het thema Klimbos. Bas Eggink is inmiddels begonnen met de aanleg.

Het ontwerp is ook gemaakt door de firma Grond en Groen en kreeg veel bijval van onder andere de Gemeente en Provincie. In samenwerking met de beheerder van de Doolhof, de S.T.A.R., zal het onderhoud van de rotonde worden verzorgd. Bert Kettelerij, een van de vele vrijwilligers van de S.T.A.R., zal een aantal kabouters gaan maken die op de rotonde geplaatst worden. De inrichting van de rotonde is een mooi voorbeeld van een Win-Win situatie.

Ruurlo heeft er een verzorgde entree en een mooi visitekaartje bij, de Hovenier kan zijn vaardigheden tonen, de Gemeente en Provincie hebben de aanleg en het onderhoud goedkoop uitbesteed en De Doolhof en Het Kabouterpad worden op deze wijze gepromoot. Voor het einde van het jaar wordt ook begonnen met de aanleg van de Klimbos-rotonde bij het Kasteel.

De initiatiefnemers en de gemeente Berkelland hopen dat deze actie anderen aanzet om ook een rotonde te adopteren. Zo zien zij kansen voor bijvoorbeeld het zwembad, de molen Agneta en andere publieke trekpleisters. Jan Lubben is de contactpersoon bij de Gemeente Berkelland.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven