Politie neemt illegale cross onder de loep

img550BELTRUM – Politie Berkelland en de gemeente hebben begin deze week een onderzoek gestart naar een illegale autocross. Volgens de politie heeft deze cross afgelopen zondag plaatsgevonden aan de Bruinvisweg in Beltrum. De cross vond plaats op een maïsveld (zie foto en video) ”Het crossen op eigen terrein bijvoorbeeld een maïs-weiland is in Berkelland verboden. Voor crossevenementen is een vergunning nodig. Dit staat in de APV”, aldus wijkagent Geertjan Sloots. De organisatie in Beltrum had geen vergunning en wordt daarom op de vingers getikt.

Het ‘evenement’ was groot opgezet (crossterrein en een grote feesttent). De politie heeft de gemeente Berkelland op de hoogte gesteld van de illegale cross. Er is een gesprek gevoerd met de betrokkenen. Of er verder nog maatregelen worden getroffen is nog onbekend. Mogelijk ontvangen ze een proces verbaal.

In Nederland wordt het illegaal crossen sinds kort streng aangepakt. In de nieuwe, bestuursrechtelijke aanpak (dwangsom) is het minimumbedrag 500 euro. Dat kan oplopen tot een paar duizend euro.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven