Ruud en Stef druk met walnotenverkoop!

walnoot-1EIBERGEN – Wat doe je als je veel walnoten onder de boom hebt liggen? Ruud (8) en Stef (11) Endeman uit Eibergen weten er wel raad mee. Afgelopen zondag (7 oktober) hebben de jonge walnotenverkopers langs de Borculoseweg – de drukke doorgaande weg naar Borculo – zakjes met noten verkocht. Heel wat bestuurders hebben de jongens gespot langs de N822. Ruud wijst naar de achtertuin. “Kijk, daar staan twee grote walnotenbomen. Dit is de eerste verkoopdag. We gaan de aankomende weken vaker langs de weg zitten.”

De jongens profiteerden van het mooie zonnige weer. Er werden regelmatig walnoten verkocht. ”Wat we met het geld gaan doen? Ik weet het nog niet.” De walnotenhandelaars vragen niet veel geld voor de noten. Stef: ”We vragen voor 25 stuks vijfentwintig cent en voor 100 noten één euro.” De ouders van Ruud en Stef moeten lachen om de actie.

Inge Endeman: ”Misschien is het een leuk detail om te vertellen dat de boom waarvan deze noten zijn, de geboorteboom van Stef (de oudste) is. Wij hebben deze geplant toen hij geboren is, bijna 12 jaar geleden. De boom is net zo groot en sterk geworden als het kereltje zelf!”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3125]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven