Schotse Folk music in Kulturhus Ruurlo

RUURLO – Een viool, een gitaar, een mandoline en drie wel klinkende mannenstemmen, meer is er niet nodig voor muzikaal vuurwerk. “Other Roads” op tournee in Nederland, komt voor het eerst in het Kulturhus in Ruurlo met Schotse folk muziek. Pete Abbott, Gregor Borland en Dave Walmisley zijn sterker en beter dan ooit. De weg, die zij na het plotselinge overlijden van bandleader John Wright in 2008 moedig insloegen, heeft hun kracht gegeven, laat hen boven zichzelf uitstijgen en geeft hun songs schwung.

Pete is een geweldige songwriter, gitarist en zanger. Gregor is violist, met maar liefst acht gewonnen “fiddle”-kampioenschappen op zijn naam (o.a. Henry Williamson Trophy in Inverness). Hij zet de nummers van Pete op muziek. Het lied “Windy harbour” is een uitstekend product van hun samenwerking. Dave Walmisley, muzikaal multitalent staat zijn mannetje als songwriter en uitvoerend musicus op gitaar en mandoline, basgitaar, double bass, piano, en drums-percussie.

John Wright is nog steeds duidelijk aanwezig; hij leeft voort in bijvoorbeeld de songs “When my morning comes around” en “Winds of freedom”. Pete, Greg en Dave koesteren zijn nalatenschap. Maar het zijn niet alleen de nummers van John die hun optredens tot iets bijzonders maken. Het zijn de bandleden zelf, die met hun charme en grappen voortdurend contact maken met het publiek; ieder voor zich een excellent en veelzijdig begaafd muzikant. Samen, met behoud van hun individualiteit, vormen zij een virtuoos trio, dat je even alles laat vergeten en je weet te betoveren.

Hier mag en moet gedroomd worden; de muziek stemt je hoopvol, maar bezorgt je ook kippenvel. Gewoon je ogen dichtdoen en luisteren.., je weg laten dragen door het expressieve spel van de viool, dat is de ene kant van hun muziek. De andere kant is zo opgewekt en vrolijk, daar kun je weer niet stil bij blijven zitten. Er worden grappen gemaakt en er wordt veel gelachen; meelachen en meezingen is onvermijdelijk.

Op 10  november brengt Other Roads de nummers van de nieuwste live cd en enkele nieuwe songs. De melodieën spreken hun eigen taal; verspreiden warmte, stralen optimisme uit en nodigen uit te geloven in het ongelofelijke. Kom en geniet van deze Schotse avond. Kaartverkoop via www.kunstkringruurlo.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven